NAKON DVIJE GODINE

Top Gear na sudu zbog lažnog priloga o Tesli

31.03.2011 u 13:46

Bionic
Reading

Američki proizvođač električnih automobila, Tesla motors, odlučio je tužiti BBC zbog priloga u planetarno najpopularnijoj automobilskoj emisiji 'Top Gear'

Razlog Teslinog nezadovoljstva leži u prilogu u kojem je Jeremy Clarkson direktno usporedio Teslin roadster s Lotus Eliseom na čijoj osnovi je automobil nestao, da bi na pola utrke električni automobil jednostavno ostao bez struje. Sporni video prikazuje Top Gearovu ekipu kako gura automobil u garažu te proslavljenog novinara kako zaključuje da je prava šteta što automobil u stvarnosti ne služi svrsi'.

U Top Gearu su kasnije priznali kako električni automobil nije ostao bez struje te kako su sporni detalj inscenirali kako bi realno prikazali što se može dogoditi u stvarnim uvjetima. Također su istaknuli kako se prikazano nije razlikovalo od onog što je Teslin Roadster pokazao za vrijeme testiranja.

Tesla je dosad bila mirna premda je spomenuta sezona Top Gear već dvije godine dostupna na DVD-u, Youtubeu i za skidanje putem internetskih servisa. Amerikanci ističu kako i danas zbog spomenutog priloga dobivaju upite zabrinutih klijenata, te su osim tužbe pokrenuli i internetsku stranicu na adresi teslavstopgear.com koja im, zapravo, služi u promotivne svrhe.

U Tesli zasad odbijaju dodatno komentirati slučaj, dok je BBC u medijskom priopćenju istaknuo kako stoji uz Top Gear te planira žestoko braniti navedene tvrdnje u emisiji'.

Sporni prilog možete pogledati u nastavku.