STIŽE RETRO NASLJEDNIK

Francuzi spremaju povratak legendarnog Renaulta 5

23.03.2011 u 13:16

Bionic
Reading

Nakon Citroena, koji je za potrebe konkuriranja Miniju odlučio uskrsnuti legendarno ime DS, i u Renaultu su se odlučili zaviriti u vlastitu prošlost

Francuski proizvođač navodno planira konkurirati u segmentu luksuznih kompaktnih mališana koji posljednjih godina proživljavaju pravu renesansu, piše Autocar. Renaultov automobil smjestio bi se iznad Clija te bi konkurirao Citroenu DS3, Mini Cooperu, Audiju A1, pa čak i primjetno manjem Fiatu 500.

Za lakše etabliranje novog modela Renault planira u život vratiti zaboravljeno ime 5. Renault 5 bio je jedan od najuspješnijih automobila u povijesti marke koji se proizvodio od 1970. do 1985.

Naravno, kao i u slučaju Citroena DS3, i Renaultov pulen mogao bi se okoristiti isključivo imenom, dok bi sve ostalo – od dizajna eksterijera i interijera do tehničkih rješenja – bilo potpuno novo i svojstveno aktualnim trendovima u automobilskoj industriji, no uspjeh Minija i Fiata 500 teško je zanemariti.

Automobil bi se trebao graditi na Renault-Nissanovoj platformi B, a ukoliko se Francuzi odluče na proizvodnju, retro nasljedniku možemo se nadati početkom 2014.