Auto zona DRASTIČNI POTEZI

Ford odustaje od RS-a i sportskih modela

  • Autor: I. Ć.
  • 2.3.2009 13:43:16
  • 2.3.2009 13:27:04

Tek što su se prvi sretnici iz redova sedme sile dokopali testnih vožnji trenutno najpoželjnijeg Fordovog kompakta, Focus RS-a, iz smjera 'plavog ovala' stigla je potresna najava o ukidanju RS-linije

Prema napisima imotor magazina, aktualni Focus RS mogao bi biti ujedno posljednji u liniji. Ovo, doduše, nije prvi put da se spekulira s budućnošću modela RS, prije nekoliko godina druga generacija Focusa bila je proglašena kao posljednja koja će proći RS tretman.

No stvari postaju i gore. Prema napisima Britanaca, povjerljivi izvor blizak američkom proizvođaču rekao je da 'Focus RS nije samo poseban zbog svojih nevjerojatnih performansi, već zbog toga što je zadnji automobil ovog tipa koji ćemo vidjeti od Forda'.

Znači li to da će se Ford u budućnosti kaniti sportskih automobila u cijelosti i orijentirati isključivo na ekološke, hibridne i električne modele?

Zasad se samo nadamo da je riječ o marketinškom triku kojim Ford u ovim kriznim vremenima nastoji potaknuti prodaju svojeg 300 KS snažnog, vatrenog kompakta. Ipak, katkad valja čitati između redova, možda aktualni RS doista jest zadnji ovog tipa jer će iduća generacija umjesto 300 benzinskih imati još više – električnih konja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: