MISTERIOZNI BAVARCI

Malo bolji pogled na novi BMW M5

07.03.2011 u 14:51

Bionic
Reading

BMW-ov novi direktor odjela M Kay Segler voli biti ispred kamere. Nakon što nam je pokazao seriju 1 M Coupe, Nijemac nam je odlučio skrenuti pozornost i na najnovije izdanje M5

Sve bi bilo u najboljem redu da se i ovaj put u odjelu M nisu odlučili na nepopularnu provjerenu tehniku draženja u kojoj nam pokazuju komadić po komadić automobila. Bavarski proizvođač vjerojatno je uvjeren da će na taj način održati interes za automobilom na visokoj razini, no kada je automobil poput novog M5 u pitanju, teško nam je i zamisliti nisku stopu interesa, čak i da nam ga pokažu odjedanput.

Novi M5 baziran na limuzini serije 5 kodne oznake F10, kao što smo već pisali, prvi put će pod poklopcem dobiti turbopunjeni umjesto atmosferskog motora V10. Nagađa se da će automobil pogoniti dorađeni V8 iz serija X5 M i X6 M sa 560 do 580 KS, a forumi bruje da to nije i jedino tehničko 'unapređenje'.

Naime, u BMW-u su navodno odustali i od ugradnje ručnog mjenjača, pa će zadatak prenošenja konjice na stražnju osovinu potpasti pod automatiku.

Bili živi, pa vidjeli.