JAPANCI SE PREDOMISLILI

Mitsubishi Lancer EVO živi dalje, ali…

07.03.2011 u 09:27

Bionic
Reading

Nakon što je većina medija prenijela izjavu Mitsubishijevog čelnika da od nasljednika Lancer EVO-a X neće biti ništa, japanski proizvođač našao se na udaru entuzijasta koji su mu upitima doslovno zatrpali račune elektroničke pošte

U Mitsubishiju su odlučili reagirati na medijske napise te su u službenom odgovoru naveli da planiraju nastaviti proizvodnju postojećeg modela do 2012/2013, nakon čega će, zbog tržišnih zahtjeva, razmisliti o smjeru u kojem će razvijati koncept svojeg najprestižnijeg modela u ponudi.

Drugim riječima, iduća generacija Lancera EVO mogla bi, umjesto benzinskim ili hibridnim, biti pokretana u potpunosti električnim pogonom. Mitsubishi nam je već 2005. pokazao Lancer Evolution MIEV koji je raspolagao integralnim pogonom zahvaljujući elektromotorima montiranim u kotače.

Spomenuti koncept razvijao je 268 KS i čak 2.072 Nm okretnog momenta te je postizao 180 km/h maksimalne brzine i imao autonomiju od 250 km. Hoće li to biti novi evolucijski korak Lancera EVO? Samo vrijeme će pokazati.