Auto zona VJEROVALI ILI NE

Cadillacov karavan brži je od Porschea 911 Turbo

  • Autor: I. Ć.
  • 25.2.2011 11:12:50
  • 25.2.2011 10:29:54

Kako dokazati da je jedan automobil brži od drugog? Neki entuzijasti cijene ubrzanje na 402 metra, drugi preferiraju isto sa zaustavljanjem, treći navijaju za slalom, a četvrti ne žele čuti ni za što drugo osim kružne zavojite staze

Američki Hennessey Performance vjeruje kako je pravocrtna utrka na 402 metra ipak ultimativni test te su direktno odlučili sučeliti svoj tunirani Cadillac CTS-V karavan protiv Porsche 911-ice Turbo. Da, dobro ste pročitali, obiteljski karavan protiv žestokog sportskog automobila, a s obzirom na to da je riječ o promotivnom videu, otkrit ćemo vam i da je Cadillac pobijedio!

Kako? Tako što su Amerikanci pomiješali kruške i jabuke. Usporedili su aktualni, dorađeni CTS-V čiji V8 razvija 650 KS s prethodnom generacijom 911-ice Turbo koja raspolaže Tiptronic umjesto automatiziranim mjenjačem s dvije spojke. Također su, mnogo važnije, na CTS-V montirali slik-gume koje, suvišno je reći, pružaju mnogo više gripa na suhoj stazi od Porscheovih standardnih pneumatika.

Ipak, unatoč svemu ovome, zabavno je vidjeti kako jedan karavan sa 700-tinjak kilograma više, mete pod razvikanim njemačkim konkurentom. Pogledajte.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: