Auto zona 102EX PHANTOM

I Rolls Royce se okreće električnim automobilima

  • Autor: I. Ć.
  • 21.2.2011 15:05:43
  • 21.2.2011 13:19:47

Rolls Royce će iskoristiti nadolazeći autosalon u Ženevi da bi nam predstavio prototipnu električnu izvedbu Phantoma 102 EX

Zasad je malo toga poznato o automobilu, no s obzirom da iza tehnologije stoji BMW, za očekivati je da će se pod poklopcem naći neka od tehnologija iz bavarske košare EfficientDynamics.

Luksuzne britanske limuzine itekako bi trebale profitirati od električnog pogona koji, osim dostupnosti okretnog momenta već od nula okretaja po minuti, nudi u potpunosti nečujan rad. Kao i kod ostalih proizvođača, kamen spoticanja će biti autonomija koja će teško biti veća od 300-tinjak kilometara s punim baterijama.

Rolls Royce nakon zatvaranja salona planira obići bogatu klijentelu u Europi, Aziji, Sjevernoj Americi i na Bliskom istoku da bi se iz prve ruke uvjerila u prednosti električne budućnosti.

Zasad je nepoznato kada bi automobil trebao krenuti u serijsku proizvodnju, kao i koliku će cijenu Rolls Royce okačiti na svoj najsofisticiraniji i tehnološki najnapredniji automobil dosad.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: