MANJE VRATA JE VIŠE

C-klasom kupe Mercedes kreće u lov na BMW i Audi

14.02.2011 u 16:04

Bionic
Reading

Ako nam dosad nije bilo jasno zašto je Mercedes ukinuo CLK i CLC te u zamjenu predstavio tek luksuznu e-klasu kupe – sad nam je jasno. Nijemci su ovim potezom otvarali prostor za C-klasu kupe

Nova C-klasa kupe, čije fotografije na internet cure već neko vrijeme, konačno je i službeno predstavljena, a svjetsku premijeru imat će na međunarodnom salonu u Ženevi.

Automobil će se u početku nuditi s izborom dva benzinska motora – 1.8-litrenog četverocilindraša sa 201 KS i 3.5-litrenog V6 sa 304 KS. Oba motora uparena su isključivo sedmerobrzinskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke koji snagu prenosi na stražnju pogonsku osovinu. Mercedes nema u planu predstaviti integralni pogon 4Matic na C-klasi kupe.

Najsnažniji model iz AMG-a trebao bi, nagađa se, debitirati na izložbi u New Yorku kasnije ove godine.

S izuzetkom povijene krovne linije i nedostatka jednog para vrata, C-klasa kupe se, u osnovi, ni po čemu drugome ne razlikuje od standardne C-klase što će reći da je međuosovinski razmak ostao isti, kao i izgled prednje maske,stražnjeg kraja i interijera.

Koliko će se to svidjeti potencijalnim klijentima koji, osim C-klase kupe, mogu odabrati i BMW serije 3 kupe ili Audi A5 u premium segmentu – ostaje za vidjeti.