Auto zona CAPTUR U ŽENEVI

I Renault ima žestoki crossover za utrku

  • Autor: I. Ć.
  • 11.2.2011 14:38:31
  • 11.2.2011 13:41:47

Ako ste dosad sumnjali, u Ženevi bi nam trebala stići konačna potvrda da budućnost autoindustrije pripada crossoverima

Renault će se u Švicarskoj prikloniti proizvođačima automobila koji će na štandu izložiti barem jedan crossover. Doduše, francuski predstavnik bit će konceptni, a ne serijski model.

Iza imena Captur krije se kompaktni križanac kupea i SUV-a koji nas u mnogočemu podsjeća na model Juke Renaultove sestrinske kompanije Nissan.

Tim modelom Renault nastavlja put započeo prošlogodišnjim konceptom DeZir – otkrivanje budućeg dizajnerskog jezika kojim će se koristiti francuski modeli.

Premda je izgled automobila, poglavito interijera, zasad još daleko od serijske proizvodnje, njegov pogon je i više nego iskoristiv. Pod poklopcem se nalazi moderni biturbo punjeni 1.6-litreni dizelaš sa 160 KS i 350 Nm okretnog momenta, koji snagu integralno prenosi na sva četiri kotača preko sedmerobrzinske automatizirane mjenjačke kutije s dvije spojke.

Captur bi lako mogao biti jedan od zanimljivijih izložbenih primjeraka u Ženevi, a samo se nadamo da Renault neće čekati s predstavljanjem komercijalno isplativog crossovera onoliko vremena koliko je čekao za ulazak na tržište SUV-ova.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: