IZGLED NE VARA

Redizajnirani Mercedes C63 AMG još žešći

28.01.2011 u 12:29

Bionic
Reading

Na predstavljanje redizajnirane C-klase AMG trebali smo čekati do autosalona u Ženevi, no nestrpljivi prstići u Mercedesu ranije od predviđenog pustili su fotografije u opticaj

Dobra vijest je da će redizajnirana C-klasa AMG zadržati monumentalni 6,2-litreni atmosferski V8 (umjesto novog 5,5-litrenog turbopunjenog V8), no snaga i performanse će ostati neizmijenjene. Za one koji žele više, Mercedes će nuditi sportski paket pomoću kojeg snaga raste na 481 KS te automobil bez elektronske blokade juri 280 km/h.

Motor je uparen s novim automatskim sedmerostupanjskim mjenjačem za koji u Mercedesu kažu da nudi uglađenije i direktnije izmjene brzina.

Od ostalih unapređenja valja spomenuti izmjene u izgledu prednjeg kraja s novom rešetkom hladnjaka i svjetlosnim sklopovljem s ukomponiranim dnevnim LED svjetlima, a istom svjetlosnom tehnologijom dorađen je i stražnji set svjetala.

Najžešći C dobio je i novi set 18-colnih aluminijskih naplataka koji skrivaju crvena kliješta kočnica, a navodno će i cijena malo porasti kad se pojavi u prodaji ove jeseni.