HLADNI RAT

RENNtech odgovara na Brabusov Warp

14.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Hladni rat možda je završio, no zato je pravi tunerski rat započeo u Njemačkoj, gdje su se, kako se čini, zakačila dva vodeća dorađivača Mercedesovih automobila

Sve je počelo još sredinom godine, kada je Brabus izbacio paket opreme za dorađivanje C-klase AMG sa 530 KS. Isti dan RENNtech je izašao s vlastitom doradom sa 548 KS. Nešto kasnije, RENNtech je izašao s dorađenim SLR McLarenom te u miks ubacio postignuto vrijeme na Nurburgringu, Brabus je isti tjedan reagirao vlastitom doradom SLR-a, a u miks je ubacio i dorađeni Smart Fortwo.

Ipak, kako se sad čini, kap koja je prelila čašu bio je Brabusov odgovor na RENNtechov dorađeni hibridni GLK s tunerskog spektakla automobila na lasvegaškoj SEMA-i. Brabus je za Essen Auto Show pripremio prvu doradu jednog električnog automobila – Teslina roadstera, a ekipu u RENNtechu je, čini se, najviše pogodila Brabusova tehnologija koja inače nijemom roadsteru daje zvuk motora V8, trkaćeg automobila i, pazite sad ovo - svemirske zvukove Warp i Beam.

Premda zasad nemamo službenu potvrdu iz RENNtecha, njemački tuner planira odgovoriti na Brabusov 'svemirski' program. Od neslužbenog izvora doznajemo da se RENNtech planira boriti do zadnje LED lampe, a u prilog tomu govori i fotografija dorađenog SL65 AMG-a s federacijskim Warp pogonom na krovu.