NASLJEDNIK SCAGLIETTIJA

Prvi Ferrari s pogonom na sve kotače u Ženevi

31.12.2010 u 09:21

Bionic
Reading

Na nadolazećem autosalonu u Ženevi Ferrari nam priprema iznenađenje u obliku nasljednika modela 612 Scaglietti, no to je tek djelić priče

Ferrarijev izvršni direktor Luca di Montezemolo nedavno je  poručio medijima da se trebamo pripremiti na 'sasvim drugačiji Ferrari', i čini se da se nije šalio. Povlašteni vlasnici Ferrarijevih automobila dobili su priliku vidjeti automobil te su redom impresionirani viđenim.

Automobil kodnog imena F151 bit će prvi Ferrarijev automobil s integralnim pogonom. Prijenos na sva četiri kotača, doduše, neće biti kontinuiran, kao što je to slučaj kod konkurentskog Lamborghinija, već su se u Maranellu, navodno, odlučili za korištenje dodatne spojke koja bi snagu na prednju osovinu trebala prenositi u kratkim impulsima i samo u situacijama kada se ukaže potreba za dodatnim gripom pri brzinama većim od 145 km/h.

Od ostalih detalja o kojima bruji internet, spomenimo samo da bi se pod poklopcem trebao naći novi 6.3-litreni V12 s direktnim ubrizgavanjem i 670 KS uparen sa sedmerostupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke iz 458 Italije, koji bi novi Ferrarijev GT trebao gurati do stotke za 3,7 sekundi te sve do maksimalne brzine od 335 km/h.