LJUBOMORNI SMO

Hyundai nas draži atraktivnim kupeom Veloster

23.12.2010 u 13:44

Bionic
Reading

Trava je uvijek zelenija u susjedovom dvorištu, zar ne? Premda, u osnovi, ne zavidimo Amerikancima na njihovoj ponudi automobila, ipak se s vremena na vrijeme s one strane bare nađe automobil koji bismo rado vidjeli i na domaćim prometnicama

Hyundai je jedan od proizvođača koji, zbog stranog razloga, američko tržište doživljava zanimljivijim od europskog. Ako nas probudite usred noći, reći ćemo da je grijeh što se kupe Genesis i luksuzna limuzina Equus ne mogu pribaviti kod europskih dilera, a sad će nam Hyundai, kako stvari stoje, na ljutu ranu staviti još malo ljute trave.

Na sajmu u Detroitu za dva tjedna Hyundai će pokazati sportski kupe Veloster, a premda nije potvrđeno, prilično smo sigurni da će i ovaj model ostati ekskluzivno dostupan američkim potrošačima.

Jedini detalji kojima trenutačno raspolažemo jesu oni iz kratkog filmića koji donosimo u nastavku. Veloster će pogoniti motor s tehnologijom direktnog ubrizgavanja koji će mu omogućavati prevaljivanje stotinu kilometara sa 5,9 litara goriva te automatizirani mjenjač s dvije spojke i atraktivnim LED dnevnim svjetlima.