Auto zona NAKON ČETIRI GODINE

Mercedes zategnuo bore i unaprijedio C-klasu

  • Autor: I. Ć.
  • 23.12.2010 14:45:12
  • 23.12.2010 11:19:30

'Zatezanje bora' postalo je toliko popularno kod proizvođača automobila da se na taj potez odlučuju i nekoliko puta u proizvodnom ciklusu jednog modela. Nasreću, kad su njemački proizvođači u pitanju, preinake najčešće nisu isključivo kozmetičke naravi

U Mercedesu su za iduću modelsku godinu odlučili redizajnirati C-klasu. Njemačka limuzina srednje klase dobila je novi izgled prednjeg kraja s redizajniranim svjetlosnim sklopovljem i lampama LED da bi bila bliže izgledu veće braće.

U cilju snižavanja mase, svi modeli dobili su aluminijske poklopce motora, a za nižu će se potrošnju brinuti tehnologija start-stop koja je također standardna na svim modelima. Sedmerobrzinskom automatskom mjenjaču izmijenjeni su prijenosni omjeri, a sve je ovo rezultiralo nižom prosječnom potrošnjom od čak 30 posto.

Najštedljiviji model bit će dizelaš C220 CDI koji u kombiniranom ciklusu traži 4,8 litara goriva na stotinu kilometara, a novitet pod poklopcem C-klase je 300 KS snažni V6 benzinac kojem za isto treba 6,8 litara goriva.

Početak prodaje redizajnirane C-klase najavljen je za travanj iduće godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: