Auto zona ZATRPANE ZRAČNE LUKE

Stranci bježe iz Dubaija i ostavljaju neotplaćene automobile

  • Autor: I. Ć.
  • 19.2.2009 9:09:41
  • 19.2.2009 8:55:00

Da u ovoj ekonomskoj krizi ne pate samo Amerikanci koji ostaju bez svojih domova, dokaz je nekoć prijestolnica rastrošnosti – Dubai, u čijim zračnim lukama svakog dana ostaje sve više parkiranih novih automobila s pismima isprike vlasnika koji su pobjegli iz države

Tisuće stranaca koji su došli živjeti i raditi u Dubai sada ostaju bez posla te nisu u mogućnosti više otplaćivati stanarinu i kredite. Budući da Dubai nema tolerancije prema dužnicima – tko izgubi posao gubi i Visu, a onaj tko ne vraća kredit završi iza rešetaka, za mnoge strance bijeg je jedina opcija.

Prema napisima New York Timesa, pojedini dijelovi Dubaija izgledaju kao gradovi duhova s nedovršenim projektima i tisućama praznih stanova.

Stranci koji se odlučuju na bijeg iz Dubaija svoje automobile s pismom isprike ili poništenim kreditnim karticama na sjedalu ostavljaju na parkingu aerodroma, a navodno ih je samo u Dubaijevoj internacionalnoj zračnoj luci više od tri tisuće.

S obzirom na to da tamošnje banke u posljednje vrijeme svakoga dana poništavaju tisuću i pol kreditnih kartica, situacija će vjerojatno u budućnosti biti i gora.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: