Auto zona ČASNI SUDE, MERCEDES JE KRIV

Možemo li se onesvijestiti od mirisa novog auta?

  • Autor: I. Ć.
  • 16.12.2010 11:08:57
  • 16.12.2010 10:26:30

Brojne studije potvrdile su kako miris novog automobila, koji nas toliko oduševljava, zapravo ima negativan utjecaj na naše zdravlje. No može li miris biti toliko intenzivan da se onesvijestimo?

Vjerovali ili ne – stanoviti Martin Erzinger koristi upravo ovu mogućnost u vlastitu obranu. Erzingeru se sudi jer je za upravljačem nepoznatog modela Mercedesa iz 2010. sletio s ceste pri čemu je pokupio biciklista i zabio se u betonsku prepreku.

Prema izvješću forenzičkog specijalista, do nesreće je došlo jer se Erzinger onesvijestio za upravljačem pod utjecajem opojnih mirisa, a njegov će odvjetnik to pokušati dokazati na sudu.

Prije nego li odmahnete rukom i uperite prst krivnje, valja reći da su znanstvenici u nekoliko navrata potvrdili kako organski spojevi od kojih se izrađuju automobilske komponente poput meke plastike, tepiha, i ljepila, posebice dok je vozilo novo, emitiraju plinove poput benzena i formaldehida koji su dokazano kancerogeni te mogu dovesti do fizioloških reakcija poput glavobolja, bolnog grla i mučnine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: