PREDAVANJA I RADIONICE

O počecima i stanju medija na Weekend media festivalu

02.09.2010 u 13:07

Bionic
Reading

Ususret Weekend media festivalu, do kojega su još 22 dana, u Zagrebu je održana konferencija za novinare na kojoj su najavljena najzanimljivija događanja ovogodišnjeg dvodnevnog okupljanja u Rovinju

'Iako kraći za jedan dan, ovogodišnji Weekend media festival sadržajem ne zaostaje za prošlim godinama', kazao je na konferenciji za novinare Tomo Ricov. U dva dana trajanja, od 23. do 25. rujna, donosi pedeset posto više gostiju nego prošle godine među kojima tri zanimljiva strana gostovanja.

Dolazak su prije nekoliko dana potvrdili Pete Radovich i Andrew Keen, a najnovija potvrda stiže od Pierluigija Colline. Iako najpoznatiji kao nogometni sudac, Collina je 1984. diplomirao ekonomiju na Sveučilištu u Bologni. Na predavanju pod nazivom 'Donošenje odluke' 24. rujna istaknut će kako tehnike koje je primjenjivao kao sudac, preciznost i poštenje, primijeniti u poslovnom svijetu.

U sklopu festivala bit će održano dvadeset predavanja i panel diskusija te dvije radionice, prezentacije i promocije.

Među brojnim predavanjima valja izdvojiti 'Smrt velike ideje' Jona Williamsa, 'Brand Awareness... yada, yada, yada' te 'Je li pravo novinarstvo umrlo?' na kojemu će govoriti Milan Ivkošić, Mladen Pleše, Iva Gačić, Brankica Stanković i Josip Bohutinski. Tu je i predavanje '30 godina kasnije' na kojemu će govoriti pioniri novinarstva ovih prostora Ninoslav Pavić, Franci Zavrt i Veran Matić, uz moderatora Srđana Šapera.

Novosti ima i u zabavnom programu, u kojemu će ove godine sudjelovati i poznati sarajevski bend Dubioza kolektiv, a partiji će se održavati svakoga dana. Tomo Ricov upravo zabavni dio navodi kao idealno mjesto za povezivanje ljudi iz struke.

Za više informacija posjetite internetske stranice festivala.