tportal.hr

Zagreb
+7
Osijek
+9
Pula
+15
Rijeka
+14
Zadar
+11
Split
+15
Dubrovnik
+16

GALA PROJEKCIJA

Film Slavenke Drakulić premijerno u Sarajevu

Film 'Kao da me nema' koji je prema istoimenoj knjizi Slavenke Drakulić napravila mlada irska redateljica Juanita Wilson premijerno će biti prikazan na Sarajevo film festivalu ovog ljeta

Datum objave:
8.7.2010 14:02

Zadnja izmjena:
13.7.2010 9:57

Riječ je o adaptaciji knjige Slavenke Drakulić iz 1999. koja tematizira silovanja žena i djevojčica u nedavnom ratu u Bosni i Hercegovini. 33-godišnjoj irskoj redateljici Wilson to je drugi film, a proslavila se debitantskim filmom 'Vrata' (The Door), koji je ove godine bio kandidat za Oscara u kategoriji stranog kratkog filma.

Film 'Kao da me nema' sniman je većinom na lokacijama u Makedoniji, a ulogu silovane žene Samire tumači srpska glumica Nataša Petrović, zapovjednika glumi Miraj Grbić iz Sarajeva, a Stellan Skarsgard glumi liječnika.

U jednom intervjuu redateljica Wilson istaknula je da se trudila ostati što vjernija knjizi, no da je smanjila dijaloge i priču ispričala kroz slike, odgovarajući na temu silovanja kao žena.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr