tportal.hr

Zagreb
+6
Osijek
+8
Pula
+17
Rijeka
+16
Zadar
+15
Split
+14
Dubrovnik
+17

OBJAVLJEN PROGRAM

Četiri hrvatska dokumentarca u Sarajevu

U ovogodišnjem programu našli su se hrvatski dokumentarci: 'Ciklusi', 'Mila traži Senidu','Poplava' i 'Zajedno'

Datum objave:
28.6.2010 14:25

Zadnja izmjena:
13.7.2010 10:12

'Mnogi od filmova koji su uvršteni u ovogodišnji natjecateljski program proizvod su intenzivnih, pet ili šest godina dugih, strastvenih ljubavnih veza tokom kojih su autori kamerom pratili svoje likove ili naprosto provodili vrijeme s njima da bi ih bolje upoznali i dublje pronikli u njihove priče', kaže Rada Šešić, selektorica ovogodišnjeg programa te nastavlja:

'Što nam to govori o dokumentarnoj produkciji u regiji? Čini mi se da otkriva nekoliko pozitivnih činjenica. Prvo, da je sam proces razvoja projekta i istraživanja shvaćen krajnje ozbiljno te da se počelo spoznavati da je i to značajan dio samog procesa snimanja filma. Drugo, da su filmski autori uspjeli prodrijeti u domaće i inozemne fondove koji financijski pomažu to dugotrajno istraživanje, kao i dulje periode snimanja i same postprodukcije.'

Naši dokumentarci koji su se ove godine našli u natjecateljskom programu su: 'Ciklusi' redatelja Vladimira Gojuna, 'Mila traži Senidu' Roberta Zubera, 'Poplava' Gorana Devića i 'Zajedno' Nenada Puhovskog.

 

Više o programu pročitajte na službenim stranicama Sarajevo film festivala.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr