RASKALAŠENE ZABAVE

Holivudske zvijezde, cajke i rakija

13.07.2010 u 10:10

Bionic
Reading

Nakon što je Gerard Butler kao prva zvjezdana žrtva ludih provoda na balkanski način završio u bolnici, odlučili smo se osvrnuti na nedavne i neke malo starije, ali upečatljive posjete velikih svjetskih zvijezda našoj regiji i na način kako su provodile slobodno vrijeme

Gerard Butler – prva slavna žrtva ćevapa i rakije

Butler u akciji

Najfriškija zvijezda u susjedstvu je trenutno najvrući zavodnik Gerard Butler, na čiji šarm su pale mnoge holivudske ljepotice od Jessice Simpson do Jennifer Aniston, a koji je pao na rakiju i ćevape i završio – u bolnici na infuziji. Gerard je u Beograd stigao snimati film Coriolanus Ralpha Fiennesa te je slobodno vrijeme provodio u razuzdanom jedenju i ispijanju tih balkanskih delicija uz nezaobilazne narodnjake, kojima se prepuštao po beogradskim noćnim klubovima.

Dok je on uživao u raskalašenosti i druženju, poznati Beograđani pod svaku su cijenu htjeli biti viđeni u njegovom društvu kako bi si napravili malo dodatne reklame. Najagilnija je bila Katarina Radivojević, koja je povukla sve sile veza kako bi bila dio Gerardovog odabranog društva, da bi se potom razmahala i glumila njegovu tjelohraniteljicu, što je glumcu išlo jako na živce te ju je otkačio po kratkom postupku.

Rammstein – opaki metalci poskakuju na Karleušu

Prije Butlera, zavodljiv zov narodnjaka smotao je i opake industrial-metal bend Rammstein. Dok je njihov posjet Zagrebu prošao mirno, dan uoči beogradskog koncerta u srpskoj metropoli bančili su u klubu Stefan Braun uz votku, pivo, lijepe djevojke i narodnjačke hitove, a raspametile su ih pjesme 'Avlije, avlije' i Karleušina 'Insomnija'. Što bi tek bilo da su otkrili draži punokrvne šljivovice, (nasreću) ne znamo.

Johnny Depp – trube, vlastiti spomenik i nezaobilazna rakija

Johnny Depp kroz Beograd je tek prošao, a smjestio se u Kusturičinom selu Mokra Gora gdje su ga dočekali trubači i vlastiti spomenik. Slavni glumac tri dana je u sklopu Kusturičinog filmskog festivala Kustendorf bančio s redateljem te su zajedno dočekali pravoslavnu Novu godinu uz kuhanu rakiju, vino, janjetinu i zvuke 'balkanskih fanfara' – truba. Cijelo selo, ali i mediji iz cijele regije disali su u znaku Deppa, koji se, odbacivši zvjezdani veo, u potpunosti opustio kod svog domaćina.

Johnny Depp stiže na Kustendorf



Brangelina u mirovnoj misiji i igri skrivača

Angie s bakama Babić

Dok se većina zvijezda u balkanskom kutku opustila podalje od zvjezdanog blještavila, razuzdano lumpajući i ne razmišljajući na medijske posljedice po vlastiti lik i djelo, najveće zvijezde današnjice, Brad i Angie, i u ovom zakutku svijeta nastavile su se igrati skrivača s medijima. Tako je svaki njihov korak bio obavijen ne veom, već debelim zavjesama tajne i silnim lažnjacima za novinare. Dok su ih predstavnici medija nestrpljivo čekali u Dubrovniku, Brad je šetao Goraždem, a Angelina se tucala jajima sa staricama Lenom i Marom Babić, sve pod kapom humanitarnog rada.

Nakon Goražda, spustili su se i do mora, dubrovačku rivijeru zamijenivši crnogorskom, smjestivši se u ekskluzivnom hotelu Splendid u Bečićima. U trenu, novinarske horde zauzele su strateška mjesta oko hotela u kojemu su se skrivali i brstili – ribu. Ni traga ćevapima, rakiji i narodnjacima.

Nešto stariji boravci čija upečatljivost pobjeđuje patinu vremena

Ovog ljeta hrvatsku obalu posjetili su u raskošnoj jahti Beyonce i Jay-Z, a njihov boravak ostat će zapamćen po fizičkom sukobu između njihovog tjelohranitelja i snimatelja dubrovačke televizije Dragana Banovića, a koji je motiviran fotografiranjem zvjezdanog para. Dok je Beyonce krivila Banovićevu agresivnost, on je lopticu krivnje prebacio na tjelohranitelja Juliusa koji mu je, navodno, prvo bacio kameru te ga potom tri puta udario, na što mu je on uzvratio. Za to vrijeme, Jay-Z je novinarima nimalo srdačno pokazivao srednji prst. Beyonce je po odlasku izjavila da se, bez obzira na incident, jako lijepo provela na Jadranu, a to je, valjda, najvažnije. Ili nije?

Mickey u lijepom društvu u Dubrovniku

Nakon nedrage nam agresije, vratimo se ćevapima i alkoholu. Najveća zvijezda prošlogodišnjeg Sarajevo Film Festivala bio je Mickey Rourke, čiji dolazak je nestrpljivo iščekivalo cijelo Sarajevo, a koji nimalo nije iznevjerio silno uzbuđenje.

U nekoliko dana koje je proveo u glavnom gradu susjedne države i u Dubrovniku, glumac je pokazao pravo lice, noćima tulumareći, a preko dana mamurno se naslikavajući na motoru te bauljajući po presicama, sarajevskim i dubrovačkim muzejima, restoranima, plažama. I sve u društvu mlađahnih balkanskih ljepotica. Holivudski zločesti dečko svojim boravkom zapisao se u anale Festivala, Sarajeva i Dubrovnika, a njegove ljubavne avanture na tren su naš balkanski kutak postavile u centar svjetske medijske pažnje.

Usprkos upečatljivom Rourkeovom boravku, u našim sjećanjima i srcima najsnažniji pečat ostavio je ipak Kevin Spacey, koji je godinu ranije kao gost Sarajevo Film Festivala tulumario u Sarajevu i Dubrovniku, skrivao se od novinara u grmlju, pušio travu i sve to s osmijehom na licu. Kralj ispred filmskih kamera time je pokazao da je, kad se ugase reflektori, čisti car.

Ljubaznost na hrvatski način