tportal.hr

Zagreb
-3
Osijek
+1
Pula
+1
Rijeka
-
Zadar
-2
Split
+5
Dubrovnik
+6

GRAD FILMA ZA NOVE NADE

Mlade hrvatske redateljice snimile film u Sarajevu

U okviru projekta Sarajevo grad filma 2010, od 7. do 18. travnja, u Sarajevu su snimljena četiri kratka igrana filma, od čega su jedan snimile mlade hrvatske redateljice Hana Jušić i Sonja Tarokić

Datum objave:
19.4.2010 14:54

Zadnja izmjena:
13.7.2010 10:09

sff.ba'The Ticket Collector' Riječ je o filmovima 'Reverse', grčkog redatelja Georgea Grigorakisa, 'Smart Girls' redateljica Hane Jušić i Sonje Tarokić iz Hrvatske, 'Frigidance' albanskog redatelja Kelmenda Karunija i 'The Ticket Collector' rumunjskog redatelja Catalina Musata.

George Grigoriakis istaknuo je odličnu suradnju s cijelom ekipom filma: 'Na ovom filmu radio je velik broj ljudi, organizacija i produkcija bile su odlične, što mi je mnogo olakšalo posao.'

Svoje zadovoljstvo napravljenim poslom nisu skrivale ni Hana Jušić i Sonja Tarokić, koje su izjavile: 'Bilo nam je zaista genijalno. Svi su bili jako prijateljski raspoloženi, uvjeti rada i članovi ekipe bili su vrlo profesionalni i sve je teklo po planu, bez stresa i pritiska. Puno toga smo naučile. Ovo nisu prazne fraze, nego stvarno tako mislimo. Jedva čekamo da se vratimo montirati film.'

sff.ba'Frigidance' Catalin Musat nakon snimanja je izjavio: 'Ovo je jednostavno odlično za nas početnike. Za mene je to bilo savršeno iskustvo i sigurno nisam mogao poželjeti ništa bolje', zaključio je Musat.

Kelmend Karuni o svom iskustvu u projektu Sarajevo grad filma rekao je: 'Projekt Sarajevo grad filma je poput kuće u kojoj imate svaku osobu i potreban alat da biste bili u stanju realizirati svoju ideju.

Sam projekt vrlo je zanimljiv, jer vam nudi mogućnosti da stvarate s ljudima koje prethodno niste znali, ali koje na kraju jednostavno zavolite. Sarajevo grad filma savršen je medij koji će vam dati odličnu osnovu za buduće projekte.'

Sarajevo grad filma projekt je koji mladim darovitim filmašima, sudionicima Sarajevo Talent Campusa, omogućuje snimanje kratkometražnih filmova. Filmovi se trenutačno nalaze u fazi postprodukcije, a svečana premijera bit će upriličena u sklopu 16. Sarajevo Film Festivala.
 

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr