tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+10
Pula
+17
Rijeka
+18
Zadar
+14
Split
+16
Dubrovnik
+15

SARAJEVO FILM FESTIVAL

Otvoren natječaj CineLink 2010.

Novi natječaj za sudjelovanje filmaša Jugoistočne Europe u CineLink radionicama za razvoj dugometražnih igranih filmskih projekata i koprodukcijskom tržištu CineLink traje od 15. siječnja do 1. svibnja 2010. godine

Datum objave:
15.1.2010 15:38

Zadnja izmjena:
13.7.2010 10:07

CineLink projekt je platforma za razvoj i financiranje odabranih filmskih projekata predodređenih za europske koprodukcije te predstavlja osnovu industrijske sekcije Sarajevo Film Festivala.

Svake godine CineLink bira oko 10 najboljih projekata iz Jugoistočne Europe koji prolaze kroz seriju radionica za razvoj projekata, a potom se predstavljaju na koprodukcijskom marketu CineLink koji se održava posljednja tri dana Sarajevo Film Festivala (od 28. do 31. srpnja 2010).

Market okuplja više od 400 učesnika iz svih područja filmskog biznisa spremnih na povezivanje, koprodukciju, otkrivanje novih talenata i kupovinu prava na projekte. Kao platforma od velike važnosti za regionalne filmske profesionalce, istovremeno podiže relevantnost festivala u međunarodnoj filmskoj industriji.

CineLink je otvoren za dugometražne igrane filmske projekte autora iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Cipra, Mađarske, Makedonije, Malte, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Turske i UNMI Kosova koji imaju potencijal za kino distribuciju.

Odabrani projekti u konkurenciji su za vrijedne CineLink nagrade: dvije nagrade od 10.000 eura i jednu nagradu od 6.000 eura. Sve nagrade uključuju i postprodukcijske usluge u iznosu od 2.500 eura.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr