tportal.hr

Zagreb
-1
Osijek
+1
Pula
0
Rijeka
+6
Zadar
-1
Split
+6
Dubrovnik
+7

PROGRAMI IGRANOG FILMA

'Crnci', 'Kenjac' i Haneke na Sarajevo Film Festivalu

Objavljeni su natjecateljski programi igranog filma i kratkog igranog filma te program U fokusu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

Datum objave:
22.7.2009 16:54

Zadnja izmjena:
4.8.2009 14:25

Ove godine na Sarajevo Film Festivalu očekuje nas, po riječima selektorice Elme Tataragić, 'najspektakularniji program dosad'. U natjecateljski program igranog filma uvršteno je deset filmova koji predstavljaju raznovrsnost i umjetničko bogatstvo kinematografija regije, a većinom su to debitantski i niskobudžetni radovi. Među njima se nalaze i hrvatski predstavnici: 'Crnci' Gorana Devića i Zvonimira Jurića te 'Kenjac' Antonija Nuića. Više o programu možete pročitati ovdje.

Natjecateljski program kratkog igranog filma sastoji se od deset inovativnih kratkih filmova, među kojima je i 'Tulum' Dalibora Matanića, te osam kreativnih animiranih filmova s dvama hrvatskim predstavnicima: 'Mobitel mania' Darka Vidačkovića i 'Nightmare' Darka Kokića. Više o programu možete pročitati ovdje.

Ovogodišnji program U fokusu Sarajevo Film Festivala predstavlja ugledne majstore suvremene kinematografije, predvođene Michaelom Hanekeom, i filmom 'Bijela vrpca' koji je osvojio Zlatnu palmu na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Više o programu možete pročitati ovdje.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr