tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+11
Pula
+16
Rijeka
+16
Zadar
+16
Split
+19
Dubrovnik
+20

OSKAROVAC U SUSJEDSTVU

Jeremy Irons doputovao u Sarajevo

Oskarovac Jeremy Irons doputovao je u poslijepodnevnim satima u Sarajevo

Datum objave:
14.7.2012 17:12

Zadnja izmjena:
14.7.2012 18:13

Sarajevska publika ovog velikog glumca imala je priliku pozdraviti prije pet godina kada je predsjedavao glavnim žirijem Natjecateljskog programa 13. SFF-a.

'Još uvijek pamtim dobar duh Sarajeva i prijateljstva koja sam stekao. Drago mi je što sam ponovno ovdje', kazao je po dolasku Irons.

Ove godine Irons se u Sarajevo vraća u ulozi kustosa Fondacije Katrin Cartlidge koja će i ovoga puta nagraditi jednog mladog umjetnika.

Irons je ostvario uloge u oko sedamdeset filmova, među kojima su najzapaženije u 'Waterland', 'The Man in the Iron Mask', 'M. Butterfly', 'The Mission' te u filmu 'Reversal of Fortune' za koji je nagrađen Oscarom i Zlatnim globusom za najboljeg glumca.

Inače, 18. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će završeno u subotu navečer dodjelom nagrada Srce Sarajeva. Festivalska će publika večeras saznati koji će filmovi iz natjecateljskog programa dobiti prestižnu nagradu Srce Sarajeva.

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u natjecateljskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, kao i posebna nagrada žirija.

204208,203945,203942,203713

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr