tportal.hr

Zagreb
-7
Osijek
-16
Pula
+7
Rijeka
-
Zadar
+8
Split
+8
Dubrovnik
+11

'KAFA SA' MIROSLAVOM MOMČILOVIĆEM

Priča o dehumaniziranom Balkanu na SFF-u

'Premda radnja filma počinje nakon što se izvjesni kompozitor ubije, film 'Smrt čovjeka na Balkanu' nije film o samoubojstvu, već priča o humanim ljudima te potpuno dehumaniziranom kontekstu u svim zemljama na Balkanu', rekao je u utorak redatelj filma Miroslav Momčilović koji je s dijelom filmske ekipe bio gost programa 'Kafa sa...' na Sarajevo Film Festivalu

Datum objave:
10.7.2012 16:58

Zadnja izmjena:
10.7.2012 21:17

'Smrt čovjeka na Balkanu', čije snimanje je trajalo devet dana, a u kojem glavnu mušku ulogu igra bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, prikazan je u ponedjeljak navečer u Ljetnom kinu !hej 18. SFF-a.

'Ovo je priča o smrti čovječnosti na Balkanu. Likovi u ovom filmu su obični, humani ljudi. Nekad imam osjećaj da smo mi na Balkanu mali zamorčići i ovaj je film zbog toga i napravljen', kazao je Momčilović.

Govoreći o radu na filmu redatelj je kazao da su se svi pomalo bojali kako će film ispasti s obzirom na to da je sniman u jednom kadru, što je eksperimentalna forma te da ovakva forma filma nosi velik rizik da publika primijeti eventualnu grešku, što je razlika u odnosu na kazalište u kojem postoji mogućnost improvizacije.

Hadžihafizbegović je naveo da psihološki dosta isrcpljuje priprema za ovakvu ulogu te da mu je na ovom ostvarenju dosta pomoglo upravo kazališno iskustvo.

203407,203277,203232,203176

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr