SARAJEVO FILM FESTIVAL

Lijepa Viktorija Rađa zablistala na crvenom tepihu

09.07.2012 u 22:38

Bionic
Reading

Četvrtog dana 18. Sarajevo Film Festivala u Narodnom pozorištu premijerno je prikazan film 'Sadašnje vrijeme' turske redateljice Belmin Söylemez koja je donijela na filmsko platno dirljivu priču o nezaposlenoj, usamljenoj i nesretnoj ženi koja štedi za odlazak u SAD

Riječ je o dugometražnom prvijencu redateljice za koji je, kako je u ponedjeljak nakon press-projekcije filma kazala, ideja došla iz vlastitog iskustva i života njenih prijatelja koji su sjedeći uz kavu planirali promijeniti budućnost odlazeći u inozemstvo, ali su u tim namjerama uvijek spriječeni vizama i drugim administrativnim preprekama.

'To su razočarani mladi ljudi koji žele otići. U Turskoj postoji izreka - ne vjerujte u proricanje budućnosti, ali svi to rade. To je tradicija - moja mama i baka su to radile, mnoge žene u Turskoj su odrasle na taj način', kazala je Söylemez.

Osim redateljice projekciji filma prisustvovali su i glumice Sanem Öge i Şenay Aydin te producent Haşmet Topaloglu.

Sarajevskim crvenim tepihom prošetali su i bh. glumac Emir Hadžihafizbegović i glumica Mirjana Karanović te ostatak ekipe filma 'Smrt čovjeka na Balkanu' čiju režiju potpisuje Miroslav Momčilović, a koji je u ponedjeljak navečer prikazan u Ljetnom kinu !hej.

Glamur crvenog tepiha nije propustio ni proslavljeni splitski košarkaš Dino Rađa koji u Sarajevo došao sa suprugom Viktorijom