tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+14
Pula
+16
Rijeka
+18
Zadar
+17
Split
+18
Dubrovnik
+17

12. I 13. SRPNJA

Regionalni forum o filmskoj industriji Jugoistočne Europe

Regionalni forum koji će se održati 12. i 13. srpnja u Sarajevu posvećen je situaciji u filmskoj industriji Jugoistočne Europe

Datum objave:
5.7.2012 15:37

Zadnja izmjena:
5.7.2012 17:22

Što se događa s filmskom industrijom u Jugoistočnoj Europi i koji su glavni faktori koji će utjecati na njezinu budućnost? Četvrti Regionalni forum Sarajevo Film Festivala će istražiti ova pitanja tijekom dva dana panel diskusija, uvodnih govora i prezentacija.

Ovaj forum je organiziran u suradnji s magazinom Screen International i postao je ključna platforma gdje se sastaje preko 100 profesionalaca iz svijeta filma i iz 15 različitih zemalja.

Na ovogodišnjem forumu, ključno će pitanje biti kako se približiti integriranom i snažnijem tržištu distribucije, prikazivanja filmova i produkcije. Također će se razmatrati i ostala goruća pitanja, poput autorskih prava, poreskih olakšica, online platformi, novih kretanja u polju distribucije, udruženja za zaštitu autorskih prava i financiranja produkcije.

Još jedan bitan događaj na Forumu će biti i seminar o ovogodišnjem hitu na Filmskom festivalu u Cannesu i filmu koji će otvoriti Sarajevo Film Festival 'Djeca', redateljice Aide Begić, na kojem će biti i riječi o tome kako su Bosna, Turska, Njemačka i Francuska ušle u koprodukciju.
'Distribucija i prikazivanje sektora u Jugoistočnoj Europi je još uvijek izuzetno rascjepkano i potencijali za rast se ne koriste ni blizu kako bi mogli. Trebaju nam jači modeli poslovanja, trebamo novac s tržišta dovesti na regionalne forume. Ovo je ključno pitanje o kojem želimo razgovarati na ovogodišnjem forumu. Oduševljeni smo što će brojni regionalni i međunarodni stručnjaci biti ovdje i razmatrati s nama mogućnosti, izazove i buduće inicijative', rekao je Jovan Marijanović, voditelj industrijskog sektora Sarajevo Film Festivala.

Ove godine, govornici će, između ostalih, biti i: Eric Garandeau, predsjednik CNC-a (francuski Filmski odbor); Michel Reihlac, izvršni direktor Arte France Cinéma, Roberto Olla, izvršni direktor, Eurimages, Aida Begić, redateljica filma 'Djeca', Helmut Koszuszeck, šef Odjela za pravna i poslovna pitanja, AGICOA, Mike Goodridge, urednik, Screen International, i mnogi drugi.

Regionalni forum će se održati od 12. do 13. srpnja u hotelu Europa u Sarajevu. Otvoren je za novinare i sve goste industrijskog sektora festivala.
201438,200655,201637,200378

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr