tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+16
Pula
+18
Rijeka
+17
Zadar
+18
Split
+16
Dubrovnik
+16

PETAK, 6. SRPNJA

'Djeca' Aide Begić otvaraju 18. Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival svoje će 18. izdanje otvoriti filmom 'Djeca' bosanskohercegovačke redateljice Aide Begić u petak, 6. srpnja paralelnim projekcijama u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu !hej

Datum objave:
12.6.2012 11:52

Zadnja izmjena:
20.6.2012 11:53

Film 'Djeca' svjetsku je premijeru doživio na prestižnom Filmskom festivalu  u Cannesu u okviru službene selekcije Un Certain Regard.

Film govori o Rahimi (23) i Nedimu (13), ratnoj siročadi. Oni žive u Sarajevu, gradu koji pati od bolesti društva u tranziciji u kojem su poremećene sve vrijednosti, pa i odnos prema djeci onih koji su dali život za slobodu grada. Rahima, nakon burnog i kriminalnog tinejdžerskog doba smisao života pronalazi u vjeri i nada se da će njen mlađi brat krenuti istim putem. Njihov život, sveden na puko preživljavanje, uslojava se kada Nedim u tučnjavi razbije skupocjeni mobitel sinu lokalnog moćnika. Taj događaj će Rahimi otkriti činjenicu da njen brat vodi dvostruki život.

Glavne uloge u filmu tumače Marija Pikić i Ismir Gagula, a pored njih tu su i Aleksandar Seksan, Nikola Đuričko, Jasna Ornela Bery, te mnoge mlade nade bosanskohercegovačkog glumišta poput Staše Dukić i Vedrana Đekića.

Ovo je drugi igrani film Aide Begić kojim Sarajevo Film Festival otvara još jedno izdanje. 2008. godine 14. Sarajevo Film Festival otvoren je prvim dugometražnim igranim filmom ove redateljice, 'Snijeg', koji je nagrađen Grand Prixom Semaine de la Critique Filmskog festivala u Cannesu.

171680,141183,140972,140769

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr