DOŠLI PO NAGRADU

Angelina Jolie i Brad Pitt stigli u Sarajevo

Bionic
Reading

Slavna glumica Angelina Jolie i njen partner Brad Pitt doputovali su danas u Sarajevo, gdje će Angelina u 19.45 sati kročiti na crveni tepih ispred Narodnog pozorišta i primiti Počasno Srce Sarajeva

Vijest o dolasku slavnog para portalu Sarajevo-x.com potvrdili su zaposlenici Sarajevskog aerodroma. Prema njihovim saznanjima, par nije prošao kroz terminal, već su odmah izašli na platformu gdje ih je čekao automobil.

Angelina i Brad
došli na zatvaranje Sarajevskog filmskog festivala. Reporter portala Sarajevo-x.com javlja da je na festivalskom trgu, ispred Narodnog pozorišta, primjetno veliko osiguranje. Dvije stolice u publici čuvaju se za holivudski par.

Podsjetimo, Angelina Jolie nedavno je snimila film o Bosni i Hercegovini koji je nazvala ‘U zemlji krvi i meda’. Film govori o odnosima mladog Srbina (glumi ga Goran Kostić) i Bošnjakinje (Zana Marjanović), koji su bili zajedno prije početka rata 1992. godine te njihovim odnosima nakon početka agresije na BiH.

Iako je film napisala i režirala, Angelina u njemu ne glumi. Uloge je podijelila glumcima s područja bivše Jugoslavije, a sniman je paralelno na engleskom i bosanskom jeziku, pa će biti dostupna verzija filma na oba jezika. Film u distribuciju kreće 23. prosinca.

Angelina Jolie i Brad Pitt se navodno neće dugo zadržati u glavnom gradu BiH i već u 21.30 sati sa sarajevskog aerodroma otputovat će na svoje sljedeće odredište.