tportal.hr

Zagreb
-10
Osijek
-7
Pula
+6
Rijeka
-
Zadar
+2
Split
+5
Dubrovnik
+6

BOLJI SVIJET

Oskarovka Susanne Bier stigla u Sarajevo

Danska redateljica Susanne Bier predstavit će festivalskoj publici svoj film 'Bolji svijet', s kojim će zatvoriti program Panorama ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala

Datum objave:
29.7.2011 18:32

Zadnja izmjena:
29.7.2011 19:09

Ovo je film o obiteljskim problemima sagledanim iz šireg društvenog konteksta pa naslov 'Bolji svijet' pokazuje koliko Bier i njezin stalni scenarist Anders Thomas Jensen žude za jednim takvim svijetom. Dva dječaka predadolescenta u Danskoj postaju prijatelji u školi. Jednog od njih redovito tuče školski napasnik; njegov otac (briljantna uloga Mikaela Persbrandta) miroljubivi je doktor koji liječi izbjeglice u afričkom kampu u regiji niže Sahare. Drugi dječak razmaženo je derište koje je ostalo bez majke. On svoj bijes iskaljuje na društvenom sustavu, koji doživljava kao nasilno, i usvaja filozofiju preventivne agresije.

Projekcija filma bit će upriličena u subotu, 30. srpnja, u Ljetnom kinu Vatrogasac s početkom u 21 sat.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr