tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+11
Pula
+14
Rijeka
+15
Zadar
+13
Split
+16
Dubrovnik
+15

WIM WENDERS:

'3D tehnologija će nestati ako ostane na blockbusterima'

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, njemački redatelj Wim Wenders, boravi u gradu od samog otvorenja i svakodnevno se, baš kao i svi ostali gosti, mota po centralnim lokacijama festivala, a navečer obilazi partyje. Negdje između svega toga uspjeli smo dobiti priliku i kratko popričati s njim

Datum objave:
26.7.2011 14:01

Zadnja izmjena:
26.7.2011 14:37

Jedan od važnijih njemačkih redatelja, Wim Wenders, stigao je u Sarajevo u petak navečer kako bi promovirao svoj novi film 'Pina 3D', priču o plesačici i koreografkinji i njegovoj velikoj prijateljici Pini Bausch.

Wenders se u ples zaljubio tek nakon što je uživo pogledao Pininu predstavu. Premda su još godinama nakon toga gradili svoje prijateljstvo i pričali kako bi mogli snimiti film, u realizaciju su krenuli tek nedavno, nakon što je redatelj pronašao jezik za ono što je htio prenijeti – 3D tehnologiju. Njihovo prijateljstvo i profesionalna suradnja prekinuti su Pininom smrću 2009. godine, no Wenders je u suradnji s njezinim plesačima odlučio dovršiti projekt i napraviti film njoj u čast.

Na Festivalskom trgu smo uspjeli nakratko popričati s njim, a što veliki redatelj kaže o Pini, o upotrebi 3D tehnologije i što misli o njezinoj budućnosti, pogledajte u video prilogu.


Wim Wenders u Sarajevu

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr