tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+9
Pula
+12
Rijeka
+11
Zadar
+13
Split
+13
Dubrovnik
+14

PREDSJEDNIK ŽIRIJA IGRANOG FILMA

Ari Folman stigao u Sarajevo

Ari Folman, ovogodišnji predsjednik žirija za natjecateljski program igranog filma Sarajevo Film Festivala, u ponedjeljak je stigao u Sarajevo

Datum objave:
25.7.2011 14:08

Zadnja izmjena:
25.7.2011 14:58

Filmografiju Arija Folmana, ovogodišnjeg predsjednika žirija za igrani film, čine višestruko nagrađivana ostvarenja, među kojima je najpopularniji dugometražni animirani film 'Valcer s Bashirom'. Temeljen na istinitoj priči, film je potraga za dijelovima slike koja nedostaje u redateljevom sjećanju o danima libanonskog rata iz sredine osamdesetih godina.

'Valcer s Bashirom' osvojio je brojne nagrade, uključujući Zlatni globus za najbolji strani film, šest nagrada Izraelske filmske akademije, uključujući nagrade za najbolji film, režiju i scenarij, te nagradu Udruženja filmskih kritičara Los Angelesa za najbolji animirani film. Film je nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.


Valcer s Bashirom

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr