tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+10
Pula
+11
Rijeka
+11
Zadar
+11
Split
+11
Dubrovnik
+9

TREĆI DAN FESTIVALA

Publika SFF-a zasad najbolje ocijenila 'Orkestar'

Premda je još uvijek prerano govoriti o eventualnim laureatima 17. Sarajevo Film Festivala, izvan natjecateljske konkurencije zasad je najviše glasova publike dobio 'Orkestar' Pjera Žalice, film o bogatoj karijeri grupe Plavi orkestar

Datum objave:
25.7.2011 12:00

Zadnja izmjena:
25.7.2011 13:16

Treći dan Sarajevo Film Festivala bio je u znaku albanskog filma 'Amnestija' koji se natječe za Srce Sarajeva. Radi se o filmu Bujara Alimanija, a govori o novom albanskom zakonu kojim su dozvoljeni spolni odnosi bračnim parovima u zatvoru u Tirani. Priča prati nekoliko ljubavnih odnosa, a ako je suditi prema reakcijama publike, 'Amnestija' bi mogla biti ozbiljan konkurent za glavnu nagradu.

U Ljetnom kinu !hej francuski redatelj Philippe Le Guay i prekrasna glumica Natalia Verbeke, koja je još prvu večer na crvenom tepihu ostavila prisutne bez daha, predstavili su film 'Ulaz za poslugu', duhovitu i dirljivu priču o španjolskim spremačicama koje u staroj pariškoj zgradi '60-ih godina žive na posljednjem katu kao u svojem malom svijetu.

Neposredno prije projekcije filma organizatori su objavili da je film 'Orkestar' bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice publika dosad najbolje ocijenila.

U sarajevskom restoranu Aeroplan u nedjelju poslijepodne upriličen je prijem u čast Lucrecije Martel, argentinske redateljice i gošće ovogodišnjeg programa 'Tribute to' Sarajevo Film Festivala. 45-godišnja redateljica jedna je od važnijih predstavnica novog argentinskog filma, struje koju čine uglavnom mladi redatelji, a koji u svojim filmovima tematiziraju probleme koje su sami iskusili, svakodnevne i stvarne.

Danas nam filmski program donosi nekoliko važnih naslova. U KSC Skenderiji će biti prikazana vjerojatno najočekivanija projekcija ovogodišnjeg festivala, film 'Pina 3D', njemačkog redatelja Wima Wendersa.

Wenders je u Sarajevo stigao još prve večeri kad se gostima pridružio na partyju u rezidenciji Konak. Kako je sam rekao, nada se da će uspjeti u ovih nekoliko dana vidjeti Sarajevo i možda napraviti koju dobru fotografiju budući da je ponio fotoaparat.

Navečer nas očekuje projekcija filma 'Bilo jednom u Anatoliji' hvaljenog turskog redatelja Nurija Bilgea Ceylana koji je u nedjelju s ekipom sletio na sarajevski aerodrom, kao i predstavljanje hrvatskog filma 'Fleke' Alda Tardozzija, jedinog hrvatskog redatelja koji se našao u natjecateljskom programu.

Premda su se mnogi bojali da će zbog recesije kina ove godine biti nešto praznija, praznije se čine jedino ulice, a i to uglavnom možemo zahvaliti neprestanoj kiši.

'Orkestar'

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr