tportal.hr

Zagreb
-5
Osijek
-12
Pula
+1
Rijeka
+4
Zadar
+3
Split
+4
Dubrovnik
+4

OD 22. DO 30. SRPNJA

Pratite Sarajevo Film Festival na tportalu

Sedamnaesto izdanje najvećeg filmskog festivala u regiji, Sarajevo film festivala, započinje svečanim otvorenjem u petak 22. srpnja. Dio te atmosfere uz vijesti, intervjue i filmske kritike, pokušat ćemo vam dočarati na posebnoj podstranici festivala na tportalu

Datum objave:
19.7.2011 12:31

Zadnja izmjena:
19.7.2011 13:38

Za sve one koji nemaju priliku posjetiti Sarajevo za vrijeme festivala, tportal je pripremio posebnu podstranicu na kojoj će se objavljivati tekstovi vezani isključivo uz festival. Osim osnovnih vijesti, ondje vas očekuje i niz intervjua, filmskih kritika, susreti s gostima festivala te reportažni izvještaji i fotopriče kojima ćemo vam pokušati dočarati barem djelić festivalske atmosfere.

Sedamnaesto po redu izdanje filmskog festivala u Sarajevu otvorit će u petak, 22. srpnja, film 'Le Havre' finskog redatelja Akija Kaurismäkija, a predstavit će ga glavni protagonist filma, francuski glumac André Wilms. Do 30. srpnja, kada je i službeno zatvaranje festivala, gledatelji će moći uživati, između ostalog, u natjecateljskom programu koji donosi šest regionalnih, dvije međunarodne i dvije svjetske premijere, većinom mladih redatelja i debitanata.

Osim bogatog filmskog programa, festival se može pohvaliti nizom domaćih i stranih gostiju od kojih svakako treba izdvojiti najuspješnijeg predstavnika Novog njemačkog filma, redatelja Wima Wendersa, jednog od najistaknutijih autora današnjice, turskog redatelja Nurija Bilgea Ceylana, glumicu Charlotte Rampling, izraelskog redatelja te ujedno i predsjednika žirija natjecateljskog programa, Arija Folmana, kao i argentinsku redateljicu Lucreciju Martel.

S njima i mnogim drugim gostima posjetitelji će se moći susreti kao i svake godine na Festivalskom trgu, središnjem mjestu festivala gdje će se održavati brojni programi, konferencije za novinare, popularni program 'Kafa sa…' te brojni drugi susreti i sadržaji.

Zbivanja sa Sarajevo Film Festivala pratite na podstranici na tportalu, a više informacija o gostima i programu pronađite na službenoj stranici festivala.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr