tportal.hr

Zagreb
+2
Osijek
+2
Pula
+11
Rijeka
+10
Zadar
+9
Split
+10
Dubrovnik
+11

SARAJEVO FILM FESTIVAL

Severina i Stipe Mesić na premijeri 'Orkestra'

Dugo očekivani film 'Orkestar' redatelja Pjera Žalice, koji će doživjeti svjetsku premijeru u okviru programa Open Air Sarajevo Film Festivala u subotu, 23. srpnja, budi veliki interes javnosti u regiji

Datum objave:
17.6.2011 15:40

Zadnja izmjena:
18.7.2011 10:03

Druga noć 17. izdanja Sarajevo Film Festivala, sada je već sasvim izvjesno, proći će uz prisutnost brojnih uglednih javnih ličnosti iz bivše Jugoslavije.

Posebno za ovu prigodu svoj dolazak potvrdili su bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić, umjetnik Braco Dimitrijević, filmaši Branko Đurić i Bogdan Diklić te neki od najznačajnijih glazbenika s prostora bivše Jugoslavije poput Elvisa J. Kurtovića, Bajage, Magnifica i Severine, ali i ugledni privrednici kao što je Emil Tedeschi, ali i mnogi drugi brojni akteri filma.

Film Orkestar svojevrstan je dokument o fascinantnoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri Saše Lošića i sarajevske grupe Plavi orkestar, svjedoči o jednom vremenu i jednoj generaciji koja je proživjela promjenu sistema vrijednosti, ali je ostala odana samoj sebi. Film o optimizmu, snazi i neuništivosti talenta, prijateljstvu i glazbi.

U filmu sudjeluje više od stotinu osoba značajnih za naše vrijeme i kontekst filma, među kojima su brojni glazbenici, političari, umjetnici, novinari, kao svjedoci jednog vremena, ali i mnogi nepoznati ljudi koji najbolje ocrtavaju emotivnu mapu filma.

Scenarij za film potpisuje redatelj Žalica, a koautor projekta je Saša Lošić. Produkciju filma potpisuje Refresh Production. Orkestar je sniman u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu i još nekim europskim gradovima.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr