tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+7
Pula
+11
Rijeka
+11
Zadar
+11
Split
+13
Dubrovnik
+13

SLAVNI REDATELJ

Wim Wenders gost Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Film Festival u svom će 17. izdanju ugostiti jednog od najznačajnijih filmskih stvaratelja današnjice, istaknutog njemačkog redatelja Wima Wendersa

Datum objave:
9.6.2011 15:18

Zadnja izmjena:
18.7.2011 10:04

Wim Wenders je višestruko nagrađivan filmski autor koji se smatra najuspješnijim predstavnikom Novog njemačkog filma. Neka od njegovih igranih i dokumentarnih ostvarenja ostavila su neizbrisiv trag u svjetskoj kinematografiji poput 'Nebo nad Berlinom', 'Do kraja svijeta', 'Paris, Teksas', 'Buena Vista Social Club' i mnoga druga.

Eminentni filmski autor sarajevskoj publici će predstaviti svoj posljednji film 'Pina', dugometražni dokumentarni film o legendarnoj koreografkinji Pini Bausch. Riječ je o revolucionarnom 3D ostvarenju koje je svjetsku premijeru imalo na 61. internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu.

Film Pina je izuzetno vizualno putovanje koje predstavlja svojevrstan hommage slavnoj Pini Bausch koja je preminula u ljeto 2009. godine. Wenders je film prvobitno htio realizirati zajedno s Pinom Bausch, te je nakon njene smrti htio odustati od projekta, no članovi njene plesne trupe Tanztheater Wuppertal - Pina Bausch nagovorili su ga da ipak napravi film o njoj, film za nju.

Sarajevo Film Festival upriličit će specijalnu projekciju ovog iznimnog ostvarenja, koje je oduševilo internacionalnu publiku i kritiku. I sarajevska publika imat će priliku da vidi ovo ostvarenje u 3D-u.

Tokom boravka u Sarajevu, Wim Wenders će održati predavanja na Sarajevo Talent Campusu, obrazovnom programu koji Sarajevo Film Festival realizira u suradnji s Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Talent Campusa je Naše vrijeme, moje gledište, koja u fokusu ima autorski film, kreativne odabire autora, te odgovor autora na vrijeme u kojem živi.

Wenders će sa ovogodišnjim sudionicima Sarajevo Talent Campusa podijeliti razmišljanje o novoj perspektivi na vrijeme u kojem živimo, te o iskustvima rada u 3D tehnologiji. Wenders će u Sarajevo dovesti i 12 svojih studenata za koje će biti organiziran obilazak Industry odjela Sarajevo Film Festivala.

Pina

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr