tportal.hr

Zagreb
-1
Osijek
-2
Pula
+2
Rijeka
-
Zadar
+3
Split
+6
Dubrovnik
+7

SARAJEVO FILM FESTIVAL

Ari Folman je predsjednik žirija za igrani film

Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom objavljuje da će slavni izraelski redatelj biti ovogodišnji predsjednik žirija za natjecateljski program igranog filma

Datum objave:
12.5.2011 13:43

Zadnja izmjena:
18.7.2011 10:04

Filmografiju Arija Folmana čine višestruko nagrađivana ostvarenja, među kojima je najpopularniji dugometražni animirani film 'Valcer s Bashirom'. Temeljen na istinitoj priči, ovaj film je potraga za dijelovima slike koja nedostaje u redateljevom sjećanju o danima libanonskog rata iz sredine osamdesetih godina.

'Valcer s Bashirom' osvojio je brojne nagrade, uključujući Zlatni globus za najbolji strani film, šest nagrada Izraelske filmske akademije, uključujući nagrade za najbolji film, režiju i scenarij te nagradu Udruženja filmskih kritičara Los Angelesa za najbolji animirani film. Film je nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr