tportal.hr

Zagreb
+6
Osijek
+9
Pula
+9
Rijeka
+11
Zadar
+9
Split
+15
Dubrovnik
+13

SARAJEVO FILM FESTIVAL

Pala prva klapa projekta Sarajevo grad filma 2011.

Realizacija projekta Sarajevo grad filma 2011. službeno je započela u utorak prvom klapom kratkometražnog igranog filma 'Edina' redateljice Nore Lakos iz Mađarske

Datum objave:
19.4.2011 15:37

Zadnja izmjena:
18.7.2011 10:04

Redateljica Nora Lakos, koja je bila sudionica 3. STC, potpisuje i scenarij za film, a uloge u njemu ostvarit će Eszter Tompa (Rumunjska, sudionica 4. STC), Boris Ler (BiH, sudionik 1. STC), Amina Begović i Nicolas Moll. Film će biti sniman sljedeća tri dana u Sarajevu. Nakon toga uslijedit će i snimanje ostala tri filma odabrana u okviru projekta SGF 2011.

'Tjelesna funkcija' (Bodily Function) bosanskohercegovačkog redatelja Dane Komljena, sudionika 2. STC, snimat će se u terminu od 23. do 25. travnja, a u filmu igraju: Anel Hasanbašić i Rijad Gvozden.

U filmu 'Posthumno' (Posthumous), turskog redatelja Cenka Erturka, koji je sudjelovao u radu 3. STC, uloge će ostvariti Senad Alihodžić (BiH, učesnik 3. STC), Adnan Hasković (BiH, učesnik 1. STC), Šerif Aljić i Muhamed Bahonjić, a film će se snimati u terminu od 27. do 29. travnja.

Posljednji će biti sniman film 'Scene sa ženama' (Scenes With Women) u režiji sudionika 4. STC, Nikole Ljuce iz Srbije, i to u razdoblju od 30. travnja do 2. svibnja. Uloge u filmu ostvarit će Marko Cindrić (Hrvatska, učesnik 4. STC), Borka Tomović (Srbija, učesnica 3. STC), Sadžida Šetić, Jasna Beri i Jelena Kordić.

Svi filmovi bit će snimani u Sarajevu i njegovoj bližoj okolici. Kao i svake godine, članovi odabranih timova sastavljeni su od autora i glumaca iz najmanje dvije različite zemlje. Osim toga, uz mlade glumce, sudionike ranijih Talent Campusa, uloge u filmovima ostvaruju i profesionalni glumci. Na ovaj način Sarajevo Film Festival nastoji potaknuti suradnju i stvaranje nove mreže među mladim talentiranim i kreativnim autorima regije, čiji rad predstavlja budućnost regionalne kinematografije.

Filmovi snimljeni u okviru projekta Sarajevo grad filma 2011. premijerno će biti prikazani u okviru 17. Sarajevo Film Festivala.
 

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Pratite li zbivanja na Sarajevo Film Festivalu?
Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr