roman@tportal.hr 2010

ROMAN@TPORTAL.HR

Danas doznajemo dobitnika tportalove književne nagrade

Na svečanosti u zagrebačkom kinu Europa u srijedu navečer žiri tportalove književne nagrade objavit će tko je ovogodišnji laureat

Na natječaj za roman godine prijavljene su 53 knjige, od kojih je žiri tportala u sastavu Katarina Luketić (predsjednica), Tomislav Brlek, Gordan Duhaček, Slaven Jurić, Igor Mandić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić izbor suzio na jedanaest, a potom na pet romana koji su ušli u finale.

Riječ je o djelima Polusan Ratka Cvetnića, Razbijeni Gorana Gerovca, Duše od gume Dore Kinert Bučan, Vrijeme laži Sibile Petlevski i Blockbuster Zorana Žmirića, a autor ili autorica najboljeg romana bit će nagrađeni sa sto tisuća kuna.

Podsjećamo, tokom trajanja natječaja na službenoj stranici nagrade na adresi roman.tportal.hr članovi žirija objavljivali su kritičke tekstove o hrvatskim romanima, a finalisti su u videointervjuima tokom protekla dva tjedna govorili o svojim romanima, temama koje ih zanimaju, jeziku, književnosti i mnogočemu drugom.

Ti intervjui i dalje su dostupni na službenoj stranici nagrade na adresi roman.tportal.hr, a uoči same dodjele donosimo vam videoprilog sastavljen od kratkih izjava finalista.