ROMAN GODINE

Tportalov žiri odabrao pet finalista

06.05.2009 u 09:25

Bionic
Reading

Renato Baretić, Drago Glamuzina, Sanja Lovrenčić, Robert Međurečan i Dubravka Ugrešić finalisti su književne nagrade roman@tportal.hr i ostaju u izboru za roman godine

Tportalov nezavisni žiri stručnjaka u sastavu Jadranka Pintarić (predsjednica), Alida Bremer, Tomislav Brlek, Gordan Duhaček, Slaven Jurić, Igor Mandić i Miroslav Mićanović na posljednjem sastanku skratio je listu od 11 polufinalista na pet naslova koji konkuriraju za književnu nagradu vrijednu 100 tisuća kuna.

Finaliste je na presici ZSK objavila predsjednica tportalovog žirija Jadranka Pintarić

Svojim romanima u finalu za nagradu konkuriraju autori:

Renato Baretić, 'Hotel Grand' (Algoritam)
Drago Glamuzina, 'Tri' (Profil International)
Sanja Lovrenčić, 'Martinove strune' (Leykam International)
Robert Međurečan, 'Prodajem odličja, prvi vlasnik' (Konzor)
Dubravka Ugrešić, 'Baba Jaga je snijela jaje' (Vuković&Runjić)

Tko je u prošloj godini napisao najbolji roman, doznat ćemo 20. svibnja,na svečanom proglašenju pobjednika na Zagrebačkom sajmu knjiga koji započinje 12. svibnja.

Organizatori Zagrebačkog sajma knjiga najavili su i pet promocija tportalovih finalista koje će se održati u večernjim terminima od 14. do 19. svibnja u Profil Megastoreu, o čemu će tportal detaljnije izvještavati. U književnom klubu Booksa 13. svibnja  u 19 sati bit će održano zajedničko čitanje romana z finala.

Podsjetimo, na ovogodišnji natječaj tportala pristigle su 53 prijave.Nagrada roman@tportal.hr utemeljena je lani, a prvi ju je dobio DaliborŠimpraga za roman 'Anastasia'.