roman@tportal.hr 2009 IVAN GAVRAN

Božja jednadžba

  • Autor: tportal.hr
  • 27.2.2009 10:39:50
  • 26.2.2009 8:00:00

Izdavač: Mentor, Zagreb

Valovite dine slične onima u pustinji Namib pružale su se s jednog kraja horizonta do drugog. Vozio sam se već trideset i šest sati bez prekida i oči su me pekle, s naporom sam ih držao otvorenima slušajući slabašno zavijanje teledyneovog hidrazinskog motora. Vani je bilo minus šezdeset, u rijetkoj, otrovnoj atmosferi svaki zvuk gubio se na distanci jedva većoj od nekoliko metara; yamahin terenski gmizač napredovao je polako, ali neumitno, nošen svojim golemim balonskim gumama, lagano se klateći gore i dolje oko svog središnjeg hidrauličkog zgloba, pouzdan, neuništiv...
'Božja jednadžba' autora Ivana Gavrana napeta je znanstveno fantastična priča o Petru Tomaševiću , vanzemaljskoj avanturi na motociklu s avionskim motorom , spašavanju majke i naseljavanju Marsa.

Ivan Gavran je pseudonim hrvatskog pisca znanstvene fantastike. Rođen je 1953. godine u Sarajevu gdje je diplomirao na Strojarskom fakultetu. Živi i radi u Splitu. Za svoj roman 'Sablja' iz 2003. godine osvojio je nagradu SFERA 2004. godine, po mnogima jedan od najboljih novijih znanstveno fantastičnih djela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više