roman@tportal.hr 2009 ANA ĐOKIĆ

Recepti za sreću

  • Autor: tportal.hr
  • 27.2.2009 12:08:40
  • 26.2.2009 0:00:00

Izdavač: Knjiga u centru

Kroz vizuru šest žena, sedamdesetogodišnje Ade, tridesetpetogodišnjakinja Tanje, Dragane, Sandre i Sonje, te petnaestogodišnje Marine, ovaj roman bez cenzure porgovara o intimnim promišljanjima urbanih žena različitih generacija o seksu, ljubavi i muškarcima - prijateljima, očevima i muževima (bivšim, sadašnjim i pokojnim").
Što povezuje šest sudbina ovih žena?

Beograd 1999. godine. Šest dana prije američkog bombardiranja Srbije, prijateljice iz djetinjstva sastaju se u kafiću nakon što se jedna od njih vratila iz Zagreba, gdje je ostavila muža. Njezin doživljaj rodnoga grada s jedne strane, te odnos drugih prema njoj i 'neprijateljskoj' državi u kojoj je odlučila živjeti, druga su dimenzija ovoga romana u kojemu se po prvi put u Hrvatskoj progovara o stavu beogradskih građanskih obitelji prema ratu i raspadu Jugoslavije.

Ana Đokić rođena je u Beogradu 1965. godine. Živi u Zagrebu gdje se profesionalno bavi pisanjem proze, dramskih tekstova i književnih kritika.
Dobitnica književnih nagrada 'Marin Držić', 'Mato Lovrak', 'Cyrano', 'Mali Maru', te književnog priznanja 'White Ravens'.
Prevođena na francuski, talijanski, engleski poljski i slovenski.

PROČITAJTE ULOMAK ROMANA
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još