NAGRADNI NATJEČAJ

Pravilnik nagradnog natječaja 'Gledam knjigu'

18.10.2016 u 12:44

Bionic
Reading

Ovim dokumentom se definiraju sve odredbe i uvjeti sudjelovanja, koje sudionici bezuvjetno prihvaćaju samom prijavom na natječaj: Gledam knjigu

Organizatori
Nagradni natječaj 'Gledam knjigu' (u daljnjem tekstu – Natječaj) organiziraju Tportal.hr i Lenovo Hrvatska u daljnjem tekstu Organizatori) u svrhu promocije književne nagrade @Roman Tportal i 2-u-1 računala Lenovo YogaBOOK.

Pravo sudjelovanja
Natječaj je otvoren za sve punoljetne građane Republike Hrvatske koji ispunjavaju uvjete Natječaja i imaju otvoren autentičan osobni profil na društvenoj mreži s koje se prijavljuju na Natječaj. Natječaj podliježe svim primjenjivim i važećim, propisima i zakonima Republike Hrvatske. Sudjelovanjem sudionici potpuno i bezuvjetno prihvaćaju ove uvjete i pravila, jednako tako i odluke Organizatora kao konačne i obvezujuće u svim pitanjima koja se tiču ovog Natječaja. Osvajanje nagrada je uvjetovano ispunjavanjem svih ovdje navedenih uvjeta i pravila. Pravo sudjelovanja u Natječaju uskraćeno je zaposlenicima tvrtke Lenovo Hrvatska i T-HT-a, zaposlenicima povezanih društava, kao i članovima njihovih užih obitelji.

Razdoblje natjecanja
Prijave na natječaj prihvaćaju se od 00:01 sati 12. listopada, do 23:59 sati 12. studenog 2016. Objava pobjednika uslijedit će najkasnije 15. studenog 2016.

Način sudjelovanja
Sudionici se prijavljuju na Natječaj objavljivanjem fotografije ili ilustracije koja prikazuje atmosferu ili simbolizira naslov/radnju nekog od njihovih omiljenih romana. Fotografiju ili ilustraciju, uz naslov romana i ime njegova autora, te hashtage #gledamknjigu i #YogaBOOK obavezno je dodati u komentaru na postove s hashtagom #gledamknjigu objavljenje na stranicama:

Svi sudionici natječaja mogu se prijaviti neograničenim brojem sadržaja kod svake prijave dodajući po jednu novu fotografiju ili ilustraciju.

Ograničenja sadržaja

Svaki prijavljeni video ili fotografija mora biti izvorni rad sudionika Natječaja.
Prijavljeni sadržaji ne smiju prikazivati proizvode, brandove, nazive, zaštićene robne marke ili bilo koju drugu specifičnu i prepoznatljivu značajku koja nije u vlasništvu Organizatora natječaja.
Prijavljeni sadržaj može prikazivati osobe starije od 18 godina uz njihovu privolu.
Prijavljeni sadržaj ne smije sadržavati materijal koji krši tuđa autorska ili intelektualna prava, omalovažava Organizatora, bilo koju osobu, instituciju ili organizaciju.
Prijavljeni sadržaj ne smije sadržavati materijal koji je neprikladan, klevetnički, podrugljiv; koji potiče na mržnju, rasizam ili nanosi štetu bilo kojoj skupini ili pojedincu; koji potiče na diskriminaciju na temelju rase, spola, vjere, nacionalnosti, invaliditeta, seksualne orijentacije ili dobi.
Prijavljeni sadržaj ne smije sadržavati materijal koji je nezakonit, koji krši ili je protivan zakonima Republike Hrvatske. Sudionik u potpunosti snosi svu odgovornost u slučaju kršenja navedenih ograničenja sadržaja.

Nagrade
Nagrada za najbolju prijavljenu fotografiju/ilustraciju je 2-u-1 računalo Lenovo Yoga BOOK. Nagrada se neće moći zamijeniti za novac ili drugi uređaj. Ukoliko pobjednik ne preuzme nagradu u roku koji odrede Organizatori, smatrat će se da se odriče nagrade. Pobjednik će od Organizatora, direktno e-mailom ili porukom na društvenoj mreži na kojoj se prijavio na Natječaj, primiti sve detalje vezane za preuzimanje nagrade, najkasnije 16.11.2106. Organizatori zadržavaju pravo nedodjeljivanja nagrade u slučaju nedovoljne kvalitete ili broja prijavljenih radova koji ispunjavaju sva pravila i odredbe.

Proces selekcije i ibor pobjednika
Organizatori će po svome diskrecijskom pravu, među prijavljenim radovima odabirati one koji ispunjavaju sve uvjete, te se idejom i kvalitetom kvalificiraju u daljnje natjecanje. Radove koji su se kvalificirali u natječaj Organizatori će objaviti Facebook galeriji. Među odabranim radovima nagrada će biti dodijeljena na temelju odluke žirija koja će se na zasnivati na sljedećim kriterijima:

1. originalnosti prijavljene ideje
2. kvalitete prijavljenog videa ili fotografije
3. intenzitet reakcije publike na društvenim mrežama

Prava korištenja

Do mjere dopuštene lokalnim zakonima, sudionici su suglasni da ih se spominje, citira i promovira, jednako kao i sadržaje koje su prijavili na Natječaj. Prihvaćanjem ovih uvjeta i pravila, sudionici su suglasni da Organizatori mogu pobjednikovo ime, lik i prijavljeni sadržaj, kao i informacije o pobjedi i osvojenoj nagradi neograničeno koristiti u promotivne svrhe u RH i svijetu, u svim sada poznatim ili u budućim medijima, uključujući i Internet, bez ograničenja i bez plaćanja, slanja obavijesti, traženja odobrenja ili pružanja druge naknade, osim ako je to zakonom zabranjeno. U mjeri dopuštenoj zakonom, svaki sudionik će nepovratno odobriti, jamčiti, prenijeti i dodijeliti Organizatorima sva prava korištenja prijavljenog sadržaja, kao i sva proširenja autorskih prava, te pravo da registrira autorska prava bez ograničenja, uključujući globalno pravo korištenja u svojim promotivnim aktivnostima u bilo kojem postojećem ili budućem mediju, osim gdje je zakonom zabranjeno. Svaki sudionik istovremeno prihvaća i priznaje da Organizatori nisu obvezni koristiti svaki prijavljeni sadržaj i da prema vlastitom nahođenju ima pravo suzdržati se od korištenja prijavljenih sadržaja. Organizatori neće snositi nikakvu odgovornost ni u jednom slučaju u kojem se suzdrži od iskorištavanja svojih prava na objavu prijavljenog sadržaja.

Odricanje odgovornosti
Ako ovaj Natječaj iz bilo kojeg razloga ne bude moguće provesti kako je planirano, Organizatori zadržavaju pravo da po vlastitom nahođenju poništi, prekine, izmijeni ili obustavi ovaj Natječaj i diskvalificira bilo koju osobu koja pokuša ometati proces prijavljivanja i/ili odvijanje Natječaja. Organizatori nisu odgovorni za bilo kakve poteškoće ili tehničke probleme koji se mogu pojaviti u tijeku prijavljivanja radova i trajanja Natječaja.