ŠESTO IZDANJE

Završen festival hrvatske glazbe u Beču

06.12.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Koncertom pijanistice Martine Filjak, violončelistice Kajane Pačko i klarinetistice Marije Pavlović u svečanoj dvorani palače Eschenbach u nedjelju navečer završen je 6. festival hrvatske glazbe u Beču

Hrvatske glazbenice internacionalnog ugleda izvele su djela Roberta Schumanna, Petra Bergama, Anđelka Klobučara, Francisa Poulenca i Johannesa Brahmsa. Publika ih je nagradila burnim pljeskom.

6. festival hrvatske glazbe u Beču održan je ove godine pod visokim pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića.

'Festival je bio vrlo uspješan. Postao je tradicija i sastavni dio bogate kulturne ponude Beča, koncerti su bili jako dobro posjećeni, a bio je i sjajan model kulturne promidžbe Hrvatske u Beču kao i model za hrvatsku kulturnu promociju u svijetu', izjavio je voditelj Muzičko-informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb i umjetnički ravnatelj festivala Davor Merkaš.

'Festival je jedan od najuspješnijih kulturnih projekata bečke interkulturalne scene ove godine', ocijenili su tu kulturnu manifestaciju gradski savjetnik za kulturu i znanost grada Beča Andreas Mailath - Pokorni i gradska savjetnica za integraciju Sandra Frauenberger.

6. festival hrvatske glazbe u Beču u sklopu kojeg je od 2. studenoga do 5. prosinca izvedeno 12 koncerata klasične, izvorne tradicijske hrvatske glazbe te jazz glazbe, na kojem je sudjelovalo oko stotinu hrvatskih i austrijskih glazbenika održan je u organizaciji Muzičko-informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Beču, Udrugom za promicanje hrvatske glazbe u Beču, hrvatskim Ministarstvom kulture, Uredom za kulturu i šport grada Zagreba, Turističkom zajednicom grada Zagreba i drugim hrvatskim i austrijskim institucijama.