KORAK U ŽIVOT

Leo Nucci i Zagrebačka filharmonija u Lisinskom

26.11.2010 u 15:10

Bionic
Reading

Leo Nucci i Zagrebačka filharmonija održat će veliki koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 14. prosinca s početkom u 20 sati u sklopu humanitarne akcije 'Korak u život'. Poznati svjetski bariton Leo Nucci donirao je svoj nastup u spomen na pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja

Koncert i humanitarnu akciju predstavili su ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski Dražen Siriščević, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Romano Bolković i jedan od glasnogovornika humanitarne akcije Gordan Kožulj.

Talijanski bariton Leo Nucci pjevanjem se bavi preko četrdeset godina. Osebujnim tumačenjem brojnih uloga u kojim se našao visoko je postavio ljestvicu svim pjevačima nakon sebe. Poznata je njegovo uloga Rigoletta iz istoimenog remek-djela Giuseppea Verdija, a nerijetko ga izdvajaju kao najslavnijeg pjevača među brijačima - Figara iz 'Seviljskog brijača'.

U utorak, 14. prosinca, zagrebačku publiku u Dvorani Lisinski počastit će izborom glazbenih djela Verdija, Mascagnija, Puccinija i Giordana. U arijama i duetima pridružit će mu se sopranistica Ivana Lazar i mezzosopranistica Ana Mihanović. Orkestrom Zagrebačke filharmonije u toj ravnat će maestro Ivan Repušić.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić prisjetio se prošlogodišnjih koncerata za maestra Vjekoslava Šuteja i Zakladu Ana Rukavina te božićnog koncerta s Joséom Carrerasom, kazavši da se Zagrebačka filharmonija uvijek rado odaziva humanitarnim akcijama.

Humanitarna akcija 'Korak u život' pokrenuta je 2008. godine, na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol, s ciljem stipendiranja visokog obrazovanja mladih ljudi koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji tijekom svih godina redovnog studija. 'Ukupno je do sada Korak u život osigurao 61 stipendiju', kazao je Romano Bolković.