KULTURA U SLUŽBI ZDRAVLJA

Izložbe i predstave na liječnički recept

05.11.2010 u 12:10

Bionic
Reading

Čelnici finskog grada Turkua došli su na originalnu ideju popularizacije kulturnih događanja te su ulaznice za izložbe i kazališne predstave sada podijelili lokalnim liječnicima koji ih dalje prepisuju kao terapiju svojim pacijentima

Liječnicima finskog Turkua podijeljen je određen broj ulaznica za sva kulturna događanja projekta European Capitals of Culture. Ovisno o bolesti i stanju pacijenta, oni će ih dijeliti kao dodatak prepisanoj terapiji, prenosi Teatar.hr.

'Nema dileme da kultura ima pozitivan učinak na ljudsko zdravlje. Upravo su iz tog razloga liječnici logičan izbor za distribuciju ulaznica onima kojima su najpotrebnije', kazao je predsjednik gradskog vijeća Juhani Leppä

Liječnici će po pregledu pacijentima uručiti recept kojim pacijent dobiva pravo na besplatnu ulaznicu za određeni kulturni događaj. Pokaže li se potreba, liječnici će odrediti i događaje posebno prikladne za određena oboljenja.

Za 176.401 stanovnika grada Turkua liječnici su dobili 5.500 besplatnih ulaznica, a među dostupnim sadržajima trenutno su Dječja opera Turku 3011, predstava 'Braća Karamazov' u režiji Kristiana Smedsa te sve izložbe Logomo.