Kulturmiks NADREALNO

Uskoro tri nova filma o Salvadoru Dalíju

  • Autor: M.P.
  • 29.11.2008 8:25:05
  • 7.11.2008 12:00:00

O poznatom španjolskom slikaru snimljeni su brojni filmovi, a u nekima je i sam sudjelovao. Trenutačno se snimaju tri filma o Dalíjevu životu, a u ulozi slikara stiliziranih brkova bit će Antonio Banderas, Al Pacino i Robert Pattinson

Antonio Banderas pregovara za ulogu Salvadora Dalíja u biografskom filmu 'Dalí' britanskog redatelja Simona Westa, poznatog po filmu 'Lara Croft: Thomb Raider'. Al Pacino glumit će slikara u filmu 'Dalí & I: The Surreal Story', dok će naslovnu ulogu u 'Little Ashes', posvećenom mladim Dalíjevim danima, igrati Robert Pattinson. U središtu pozornosti medija je Banderasova inačica filma, u kojoj će nadrealistički umjetnik biti prikazan, tvrde, kao ekscentrik, kakav je i bio u životu. Radnja se vrti oko njegova neobičnog života i vremena provedenog sa životnom družicom Galom. Snimat će se u Španjolskoj i Velikoj Britaniji. Posljednji film o Dalíju snimljen je 2005. 'The Death of Salvador Dalí' režirao je Delaney Bishop, a naslovne uloge tumače Salvador Benavides kao Dalí i Dita Von Teese kao Gala.

Ovo nije prvi slučaj da filmaši istovremeno rade na temelju iste priče. Najnoviji slučaj zbio se ljetos kad su najavljena dva filma o Sherlocku Holmesu, jedan Madonnina bivšeg, redatelja Guya Ritchieja, a drugi sa Sachom Cohenom u glavnoj ulozi. Britanski mediji tada su komentirali da zasigurno postoji interes za Sherlockom, no postoji li interes i za dvojicom odjednom?
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još