Kulturmiks U ČAST CHOPINU

Ivo Pogorelić oduševio nastupom u Lisinskom

  • Autor: tportal.hr
  • 30.10.2010 17:00:15
  • 30.10.2010 16:39:54

Pijanist svjetskog glasa Ivo Pogorelić svojom izvedbom Drugog klavirskog koncerta Frédérica Chopina oduševio je dupkom punu dvoranu Vatroslava Lisinskog, a publika je srdačnim pljeskom pozdravila umjetnika.

Jedinstveni pijanist svojim je nastupom, kao i pojavom na pozornici među Zagrebačkim filharmoničarima, još jednom dokazao da je bez usporedbe u svijetu suvremenog pijanizma.

Da će ovo biti jedan od vrhunaca sezone, moglo se naslutiti već od prvog trenutka, kada je vijest o Pogorelićevu gostovanju u sezoni Zagrebačkih filharmoničara otišla u javnost. Zanimanje medija bilo je golemo, a karta više tražila se čak i preko granica Hrvatske.

Svi su željeli biti u dvorani, a još jednom se potvrdilo da su koncerti na kojima nastupa Ivo Pogorelić ne samo velike svečanosti glazbe, nego i prvorazredni društveni događaji - baš kao što je to bilo i u petak navečer u Crvenoj oktavi! Galeriju poznatih osoba iz političkog i javnog života, uz brojne visoke dužnosnike i goste veleposlanike, predvodili su predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Maestro Shlomo Mintz vodio je raspoložene glazbenike Zagrebačke filharmonije koji su brojnoj publici podarili izvedbe i Beethovenove uvertire Koriolan te Prve simfonije Johannesa Brahmsa.
Bila je to jedna doista posebna glazbena večer - istinski praznik vrhunske glazbe.

Već sljedećeg petka u Zagreb dovode još jednog slavnog pijanista - Eugena Indjića, i to u Trećem klavirskom koncertu Sergeja Rahmanjinova.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još