GLAZBENI GENIJE

Evgeny Kissin prvi put u Hrvatskoj

25.10.2010 u 12:54

Bionic
Reading

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski bit će održan prvi hrvatski koncert ruskog pijanista svjetskog glasa Evgenyja Kissina u utorak, 9. studenoga, s početkom u 19.30 sati

Još otkad je u dobi od dvije godine počeo svirati klavir, bilo je jasno da je riječ o glazbenom geniju. Nakon što se sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća predstavio publici izvan granica rodne Rusije, počele su stizati međunarodne nagrade i najviša priznanja publike i struke: svijet je prepoznao još jednog pijanističkog velikana i njegovu veličanstvenu glazbenu karizmu.

Kissinova muzikalnost, poetična priroda njegove interpretacije i izvanredna virtuoznost stavlja ga u sam vrh svjetske generacije pijanista. Tražen po cijelome svijetu, nastupao je sa svim vrhunskima svjetskim orkestrima, uz mnoge velike dirigente našega vremena uključujući imena kao što su Abbado, Ashkenazy, Barenboim, Dohnany, Giulini, Levine, Maazel, Muti, Ozawa, Svetlanov,Temirkanov i drugi. Održava stalne turneje s recitalima u najuglednijim koncertnim dvoranama Europe, SAD i Japana, a u na prvom recitalu u Hrvatskoj izvodit će djela Frédérica Chopina i Roberta Schumanna.

Iako pomalo neuobičajenog karaktera i pojave, Kissin je i najstrože kritičare najprestižnijih novina svijeta razoružavao svojom jedinstvenom interpretacijom. Za više informacija  o koncertu posjetite internetske stranice KD Vatroslav Lisinski.