BIENNALE CRTEŽA

Ladi Vlainić Nagrada grada Plzena

18.10.2010 u 11:02

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem 7. međunarodnom biennalu crteža u češkom Plzenu, hrvatska slikarica i dizajnerica Lada Vlainić osvojila je Nagradu grada Plzena koja je, uz Grand Prix i Nagradu regije, jedno od najvažnijih priznanja te velike likovne manifestacije

Značenje ove nagrade kako za autoricu, tako i za hrvatsku suvremenu likovnu umjetnost potvrđuje podatak da se na ovogodišnji Biennale prijavilo 388 autora iz 40 zemalja s ukupno 1494 rada. Od toga je međunarodni žiri za izložbu odabrao 194 rada 119 autora iz 26 zemalja, poput Njemačke, Velike Britanije, Finske, Australije, SAD-a, Japana, Švedske, Rusije i drugih.

Ovogodišnji Biennale otvoren je 7. listopada, a izložbe postavljene u plzenskim galerijama i muzejima bit će otvorene do 14. studenog. Selektirani izložbeni radovi nakon održavanja Biennala bit će pokazani i na putujućim izložbama, koje su dosad održavane u SAD-u, Norveškoj, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj i Mađarskoj.

Lada Vlainić je nastupila u Plzenu s crtežom pod nazivom Proceed 2010, a dosad je izlagala crteže, akvarele i grafike na nizu samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.